Изберете страница

Какво трябва да имате предвид при поръчка на мебели

Искате да създадете Вашия перфектен дом? Ето един начин да го направите – с мебели по поръчка, изработени специално за Вас и Вашето жилище! Ако досега не сте ползвали тази услуга, Ви даваме няколко съвета, които могат да Ви послужат за опорни точки в процеса.

Качествени материали

При изработването на обзавеждане по поръчка се използват различни материали според съответните мебели, като едни от най-често срещаните са МДФ и ПДЧ. Те внасят естетика и уют в дома, но притежават и други характеристики, които ги правят предпочитан избор. Те дават възможност за избор от цветове и изрязване на детайли. Притежават здравина, естетика и устойчивост.

поръчка на мебели

Подходящи механизми

След избора на материали идва и изборът на механизми, на който също трябва да обърнете внимание, когато правите поръчка на мебели. Механизмите са съставна част на голяма част от обзавеждането – диван, шкафове, спалня и т.н. Изберете ги така, че да Ви осигуряват максимален комфорт, да са здрави и издръжливи. Те са важни за посоката на отваряне, за плавността при затваряне, за лекотата и така нататък.

Възможност за поръчка на мебели с осветление

Един от иновативните подходи в обзавеждането е вграденото осветление. Обикновено е с широко приложение в кухни, трапезарии и спални. Това могат да бъдат LED светлини, лунички на тавана и други подобни. Има такива със сменящи се цветове в светлините, с автоматично изключване и още функции, които допринасят за Вашия комфорт.

Правилна поддръжка

Тя е тясно свързана с избраните материали на Вашето обзавеждане. Лесната поддръжка се изразява в почистване със суха кърпа или препарат за дърво. А има и мебели, които се нуждаят от вниманието Ви само веднъж на няколко месеца. Разбира се, важно е и Вие да пазите своите мебели, за да удължите техния живот.

Ако се нуждаете от специално обзавеждане за Вашия дом, от Мебели Зори можем да Ви бъдем полезни при поръчка на мебели. Подхождаме с професионализъм към всеки проект, за да го изпълним по най-добрия начин!