Изберете страница

Инструкция за експлоатация

Уважаеми клиенти, за да запазите добрия вид и дълго да се радвате на Вашите мебели Ви предоставяме тази подробна инструкция. Тя съдържа полезна за Вас информация. Моля, прочетете я внимателно.
Производителят не носи отговорност за повреди, появили се в резултат на неправилната експлоатация на корпусната мебел.

 • 1. Корпусните мебели трябва да се монтират в помещения с нормален климат. Това важи за температурата – трябва да е между 15 и 25 градуса, и влажността на въздуха – трябва да е между 40 % и 60%. Продължителния престой на мебелите в помещения с показатели различни от описаните може да доведе до деформиране, раздуване, плесен по обзавеждането, както и отлепяне и падане на кантовете на плоскостите. Ако помещението не се обитава целогодишно е нужно периодично да се проветрява, за да не избегнат гореописаните проблеми.
 • 2. Когато готвите във Вашата кухня винаги включвайте аспиратора, за да не се повредят горните шкафове от парата, отделяща се при готвенето.
 • 3. Никога не поставяйте директно върху работните кухненски плотове горещи домакински съдове, тъй като това ще ги повреди необратимо! Винаги използвайте подложки между съдовете и плота! Също така не поставяйте върху плотовете запалени цигари, ютии, кафемашини, преси за коса или други подобни ел. уреди. Това важи и за всички видове пдч плоскости, лакирани плоскости, мдф плоскости, и мдф профили!
 • 4. Не ползвайте кухненските плотове за рязане! Ножовете, както и други остри предмети, оставят драскотини по повърхностите! Винаги ползвайте подложки!
 • 5. Винаги спазвайте инструкциите в монтажните схеми!
 • 6. Отговорността за използвания обков за монтаж към стена е на този, който извършва монтажа! В общия случай в обкова на изделията са сложени дюбели за панелни стени, но те не могат да се ползват при гипсови стени, гипсови конструкции или мазилки! Възможно е стената да не може да понесе натоварването! Несъобразяването на използвания обков може да доведе до падане и повреда на мебелите! Съществува опасност от нараняване на хора!
 • 7. Не извършвайте промени по конструкциите на мебелите! Монтирайте винаги планките за монтаж към стена на мебели, за които са предвидени такива! Не увисвайте на окачени или кухненски горни шкафове! Не претоварвайте рафтове, горните кухненски или окачени шкафове! Рафтовете от ПДЧ издържат на натоварване от 3 кг до 5 кг, а стъклените рафтове до 2 кг! Това може да доведе падане на шкафовете от стената /или ако не са монтирани към нея/.Съществува опасност от нараняване на хора!
 • 8. Не стъпвайте и не сядайте върху работните плотове – кухненски плотове, ПДЧ плотове на бюра, секции и др. Това може да доведе до необратими повреди. Съществува опасност от нараняване на хора!
 • 9. Не позволявайте деца да влизат в шкафовете – има механизми, при които е невъзможно да се отворят вратите от вътрешната страна! Никога не оставяйте деца без надзор в кухнята, ако има вероятност да включат някой от уредите!
 • 10. Проверявайте за изтичаща вода от уредите – хладилници, перални, съдомиялни и др. Плоскости и плотове, които не се подсушават след намокрянето им или са изложени на висока влага се повреждат необратимо!
 • 11. Никога не отстранявайте обков от мебелите с цел почистване! Съществува опасност от нараняване!
 • 12. Всички видове плотове и плоскости могат да се почистват с влажен мек парцал, или микрофибърна кърпа.
 • 13. Никога не ползвайте разредители, препарати съдържащи резредители за боя или алкохол. Материалите, от които са изработени мебелите могат де се повредят от такива вещества – ацетон, амоняк, белина, киселини и др.
 • 14. Независимо от вида на материалите, вложени в мебелите, при почистване никога не ползвайте абразиви, разредители, прахообразни препарати за почистване, телени гъби, кухненски гъби – те ще надерат повърхностите, което е необратимо увреждане! Следите не биха могли да бъдат отстранени!
 • 15. Винаги почиствайте следите от замърсяване възможно най-бързо, защото застояването на различни петна може да доведе до непълното им почистване или оцветяване на плоскостите на мебелите!
 • 16. Избърсвайте водата по плотовете или шкафовете след всяка кухненска дейност до пълно подсушаване! Ако по някаква причина те имат досег с вода ги избършете незабавно! Избягвайте да разливате вода! Поддържайте всички повърхности сухи по всяко време! Водата и влагата увреждат необратимо Вашите мебели!
 • 17. Не използвайте парочистачки за почистването на какъвто и да е вид корпусна мебел! Водата и влагата увреждат необратимо Вашите мебели!
 • 18. Не използвайте кафемашини, електрически кани, тостери и др. подобни ел. уреди директно под горните кухненски шкафове, тъй като топлината или парата ще ги повредят. При готвене винаги ползвайте аспиратор. Когато ползвате съдомиялна не я отваряйте веднага след приключване на цикъла, изчакайте 20 минути след края на програмата, за да може парата да кондензира в уреда. Не оставяйте вратите на фурната и съдомиялната отворени с цел проветряване, тъй като топлината и парата ще доведат до повреди на съседните шкафове или детайли от тях. Периодично проверявайте температурата по повърхността покрай ръба на вратата на фурната. Ако можете да докосвате ръба с пръсти, то разсейването на топлината е все още в границите на приемливото. Ако не е така, уплътнението на вратата трябва да бъде проверено от техниците извършващи гаранционното и следгаранционното обслужване на уреда.
 • 19. Ако в стаята има източници на топлина те трябва да отстоят поне на 50 см от мебелите. Топлината ще ги повреди!
 • 20. Ярката слънчева пряка светлина води до промяна в цвета на плоскостите – това е нормален процес. Ако е възможно предпазвайте мебелите от такъв тип светлина, защото процеса е необратим!
 • 21. При мебели с осветителен панел с луни не оставяйте вратите под луните отворени, защото плоскостите и кантовете се повреждат необратимо от топлината!
 • 22. В следствие на употреба на мебелите с гланцови плоскости могат да се появят малки драскотини около местата на отваряне и дръжките от ноктите на ръцете, пръстени и др. Те са последствие от употреба и не са основание за рекламация.
 • 23. Почиствайте стъклените повърхности със специални препарати за стъкло.
 • 24. Не почиствайте с препарати принт стъклата! Те се почистват само с мека влажна кърпа от обратната страна – страната, от която няма боя!
 • 25. Не почиствайте ПДЧ вратите с принт с препарати! Почиствайте много внимателно само със суха мека кърпа!
 • 26. Не се препоръчва поставянето на принт стъкла зад котлони в кухните! Това е предпоставка за спукване на стъклото поради високата температура!
Разгледайте нашите продукти
Продукти